onsdag 9 november 2011

LyxLasagne med spenat, linser och getost

Måste dela med mig av ett recept som vi testade igår. Om linserna är kokta i förväg så går det snabbt att förbereda och sedan tar det ca 25 min i ugnen. Receptet finns i "Lilla bönboken". Supergott tyckte både stora och små i vår familj. Receptet räcker till 4-6 personer.
 
1 pkt (250 g) hel bladspenat, halvtinad
2 burkar Minifraiche (5%)
175 g fransk getostrulle
salt och nymald svartpeppar
1/2 tsk mald muskot
2 tetror (à 500 g) krossade tomater
3 msk hackad färsk basilika
14 lasagneplattor
3 dl kokta små linser

Skär spenatblocket i stora bitar. Blanda
med Minifraiche, smulad getost, 1/2 tsk
salt, muskot och nymald svartpeppar.
Blanda samman krossade tomater, basilikan
och 1 tsk salt. Smörj en lasagneform.
Börja med en bottenskyla tomatkross. Täck
formen med pastaplattor. Bred ut 1/3 av
spenatblandningen och 1 dl linser samt en
liten skvätt tomatkross. Upprepa två gånger.
Avsluta med lasagneplattor och ett rejält
lager tomatkross. Grädda i ugn 225° ca
25–30 min. Låt stå och samla smak
ca 15 min före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar