Det här receptet fanns i tidningen
Buffe förra våren. Det blev en stor favorit och rekommenderas nu när det är rabarbertider igen.
Ingredienser
- 2 dl mild yoghurt (3%)
- 2 gelatiinblad
- 1/2 vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl socker
- mynta till garnering
Rabarberkompott
- 500 g rabarber
- 1 dl socker
- 1 kanelstång
- 1/2 dl vatten
- färskpressad juice av 1 citron
- Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
- Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
- Fyll i 6 små glas eller formar (för 6 port). Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
- Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
- Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.
Åh, det låter otroligt gott! Det ska jag prova :-)
SvaraRadera